Organi PDK - Pon Do Kwan Zagorje

Pojdi na vsebino
ORGANI KLUBA PON DO KWAN ZAGORJE za leto 2022 - 2026

Predsednik kluba:
Alen Vozelj mag.

Sekretar kluba:
Primož Bračič

Člani upravnega odbora:
Boleslav Kmet
Franci Oven
Matjaž Goltes
Sašo VučkoČlani nadzornega odbora:       
Klemen Juvan – predsednik
Nina Resnik
Uroš Indof

Člani disciplinske komisije:   
Tjaša Kovačič - predsednica
Tomaž Groboljšek
Štefan UlčarSISTEM PON DO KWAN

Mr. Alojz Miklavčič - Grand Master 8. DAN

Tradicionalni karate sledi posebnim navodilom z namenom izvajanja in uporabe tehnike. Pon*Do*Kwan  tehnike so podane z individualnimi tehnikami kot posameznimi črkami.  Tehnike so izmenljive in so lahko uporabljene v katerikoli potrebni  kombinaciji ali dani situaciji. Pon*Do*Kwan tehnike so naravne tehnike, kar pomeni naravne reakcije v dani situaciji. V Pon*Do*Kwan so vse tehnike zaklučeni  gibi, ki bodo vodili direktno do rezultata. Tehnike niso ustavljene v  končni točki (kot v tradicionalnih tehnikah), temveč vrnjene k telesu v  polkrogu. To daje tehniki večjo moč kot pri tradicionalnih tehnikah.
Klub je bil ustanovljen leta 1975 kot Budokai klub Zagorje. Leta 1981 je delo v klubu prevzel Alojz Miklavčič,
ki se je med svojim bivanjem v Nemčiji spoznal s sistemom treninga Pon-Do-Kwan in ga uvedel klub.
Klub je preimenoval v Klub borilnih vešcin Pon-Do-Kwan  Zagorje, v svoj program dela pa je uvedel delo z vsemi starostnimi  kategorijami. Sistem treninga je prilagojen tako, da je primeren za  mlajše kot starejše, ki se želijo učiti borilnih vešcin.
Zanimiv  je za člane, ki želijo tekmovati, kot tudi za tiste, ki se z borilnim  športom ukvarjajo za rekreacijo ali pa zato, da si s treningom  samoobrambe pridobijo občutek varnosti. V klubu je velik poudarek na  vzgoji naših članov.Alojz Miklavčič se je z borilnimi športi spoznal leta 1968 v Nemčiji. Postal je nosilec mojstrskih pasov v treh sistemih: Kenpo - 1. Dan, WAKO - 3. Dan in Pon-Do-Kwan - 7. Dan. Po zaključku tekmovalne kariere je prevzel trenersko delo v klubu TV Schiefbahn  v Nemčiji. Njegovi tekmovalci so kmalu postali izredno uspešni borci.  Med svojo dolgoletno kariero se je Miklavčič spoznal z legendami tega  športa, kot so npr. Bill Wallas, Georg Bruckner, Mike Anderson, Gerd Lemens in seveda z Dannyjem Pondom, ki ga je navdušil, da je svoj način treninga dopolnil s Pon-Do-Kwan sistemom, katerega ustanovitelj je Danny Pond.
Leta 1981 se je Miklavčič vrnil v domovino in takoj prevzel trenersko delo v klubu v Zagorju ob Savi. Postal je tudi selektor državne reprezentance v semi contactu. Novo uspešno delovanje Miklavčiča se je nadaljevalo z ustanovitvijo Kickboxing zveze Slovenije leta 1991. Postal je član predsedstva Kickboxing  zveze, član sodniške komisije, pomočnik selektorja reprezentance in  eden izmed treh mednarodnih sodnikov v Zvezi. V letu 1998 ga je za  uspešno delo nagradil Olimpijski
komite  Slovenije, v istem letu pa je prejel srebrno plaketo mesta Zagorje, kot  zahvalo za dolgoletno delo pri vzgoji in treniranju mladih v našem  mestu.

Mr. Daniel M. Pond - Grand Master 10.DAN

Daniel M. Pond ali Kim Pey Pin je ustanovitelj sistema Pon-Do-Kwan, rojen je v Koreji, odraščal je v ZDA, sedaj pa živi v Nemčiji. Je tudi nosilec večih stopenj mojsterskih nazivov različnih sistemov in sicer: Judo 4. Dan, Karate 4. Dan, Hapkido 4. Dan, Tae Kwon Do 5. Dan, Kung-Fu7.Dan, Pon Do Kwan 10 Dan. (Dan- je mednarodna oznaka pri borilnih veščinah in pomenimojstersko stopnjo posameznega sistema. Pred mojsterskimi pasovi je potrebno opraviti tudi barvne pasove). Glede na vse to je Pondovo  razmišljanje in sistem treningov liberalnejše od drugih, njemu podobnih  sistemov. Medtem ko v Aziji prevladuje slepa vdanost mojstru, učitelju,Pond  poudarja, da želi učence naučiti razmišljanja s svojo glavo. Tehnika,  ki se uporablja pri tem sistemu, je bolj tekoča, za trening pa zahteva  le malo prostora. Vadi se počasi in postopno, da učenci spoznajo, zakaj  se določena tehnika lahko uporabi. Daniel Pond  je že večkrat obiskal Slovenijo in je nad razvojem borilnih veščin pri  nas zelo navdušen. Vedno pa poudarja, da je najpomembnejši cilj v  društvih, ki nosijo njegovo ime vzgoja članov. Kariera vrhunskega  športnika je običajno kratka, PON DO KWAN pa naj bi bila disciplina, ki  naj jo vadijo vsi, od najmlajših do najstarejših, redno in vsak po  svojih zmožnostih skozi celo življenje.

Kickboxing zveza Slovenije - KBZS
Klub borilnih veščin Pon do Kwan  Zagorje je član KICKBOXING ZVEZE SLOVENIJE. Ponosni smo, da smo v KBZS  od njenega začetka in smo da smo sodelovali pri njenem ustanavljanju.  Naše tekmovanje spada v redni tekmovalni spored KBZS, kar mu zagotavlja  večjo veljavo, saj je KBZS članica Olimpijskega komiteja Slovenije.


ČLANARINA IN VADNINA

Letna članarina znaša 10 EUR in se poravnava vsako leto sproti, ter ob vpisu (v to je  vštet znak kluba in članska izkaznica).
- Mesečna vadnina znaša 20 EUR.
- Pri vpisu se vplača vadnina za 3 mesece vnaprej + letna članarina (10€), skupaj 70€.
- Vadnina se plačuje skozi celo leto sproti za tekoči mesec, ne glede na koliko treningih je član prisoten. (razen za mesec, ko so v klubu počitnice).

ZAVAROVANJE
-  Naši člani na treningih in na tekmovanjih niso posebej zavarovani. Vsi, ki se želijo tekmovalno ukvarjati z našim športom, morajo imeti urejeno dodatno zavarovanje, ki si ga uredi vsak po svojih zmožnostih.
-  Do sedaj smo imeli malo poškodb, med njimi pa ni bilo nobene hujše. Vsi pa vemo, da nesreča nikoli in nikjer ne počiva.
-  Priporočljivo je, da se vsak, ki je imel ali ima kakšne posebne zdravstvene težave posvetuje z zdravnikom in na to opozori trenerja.

KAJ IMAM OD TEGA, ČE POSTANEM ČLAN KLUBA BORILNIH VEŠČIN PON DO KWAN ZAGORJE?

-   V začetku se boš dvakrat na teden lahko potil(a) skupaj z nami in svojimi prijatelji in se čudil(a), kako se tiste »finte«, ki jih vidiš v filmih v resnici težje izvedljive kot si mislil.
-   Učil(a) se boš športno borbo, samoobrambo, forme
-   Naučili te bomo, da boš to znanje, ki ga boš dobil(a) v našem klubu uporabljal le v športni borbi v telovadnici, ne pa z njim izzival sošolcev in drugih oseb.
-   Bolj brez skrbi se boš ponoči sprehajal(a), ker te bomo naučili učinkovite samoobrambe.
-   Redno boš plačeval(a) članarino in pomagal(a) pri tekmovanjih ter prireditvah, ki jih prirejamo.
-   Z nami boš lahko hodil(a) na tekmovanja in navijal(a) za naše tekmovalce.
-   Ko boš že nekaj znal(a), boš lahko z nami hodil(a) na tekmovanja doma in v tujino in tam nastopal(a) za naš klub v borbah ali katah.
-   Če bo zelo dober (dobra), (vsaj tako kot Klemen, Igor, Primož,ki so člani našega kluba in reprezentance Slovenije), ti bo klub omogočil, da boš šel (šla) lahko na tekmovanja v Avstrijo, Italijo, Nemčijo, Grčijo, Anglijo, Ameriko
-   Če misliš, da ti bo klub za tvoje nastopanje in treniranje lahko plačeval z denarjem, si izbral(a) napačen šport.


Klubski prostori in člani


Treningi  so od leta 2003 dalje pa do junija 2009 potekali v opuščenih prostorih  rudnika Zagorje, natančneje v 'Vašhavi'.  Prostore so člani kluba leta  2003 preuredili v  telovadnico s tatamiji, kjer so lahko nemoteno  potekali trije treningi istočasno,  kar omogoča razdelitev mlajših in  starejših članov v skupine in prilagojeno zahtevnost treningov starosti  in znanju skupine.
"Vašhava" pred obnovitvijo(2003-2009):


Od  junija 2009 pa do decembra 2009 so v "Vašhavi" potekala obnovitvena  dela, klub je bil začasno preseljen v prostore športnega doma  Proletarec. Tako je bilo na razpolago precej manj prostora kot prej v  "Vašhavi", vendar se je splačalo potrpeti. Gradbena dela v "Vašhavi" so  se v večini do konca leta 2009 zaključila in tako je bila januarja 2010  možna ponovna vselitev v "Vašhavo". Tokrat je telovadnica na  neprimerljivo višjem nivoju, tako v kvaliteti kot v velikosti.
telovadnica po obnovitvi "Vašhave" (2010 dalje):


Vpis v sezono 2021/22

Vpis poteka v mesecu septembru ob ponedeljkih in četrtkih od 18:00 do 19:00 ure v prostorih Vašhave.

Pon Do Kwan Zagorje


Podvine 22A,
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija
+386 41 442 552

Pon Do Kwan
Copright ©2014-2022 Klub borilnih veščin PON DO KWAN Zagorje
Izdelava in oblkovanje Franci Oven
Nazaj na vsebino