Sistem PDK - Pon Do Kwan Zagorje

Martial Arts Center
KLUB BORILNIH VEŠČIN
PON * DO * KWAN
Zagorje ob Savi
pon do kwan
Pojdi na vsebino
O NAS
SISTEM PON DO KWAN
Tradicionalni karate sledi posebnim navodilom z namenom izvajanja in uporabe tehnike. Pon*Do*Kwan  tehnike so podane z individualnimi tehnikami kot posameznimi črkami.  Tehnike so izmenljive in so lahko uporabljene v katerikoli potrebni  kombinaciji ali dani situaciji. Pon*Do*Kwan tehnike so naravne tehnike, kar pomeni naravne reakcije v dani situaciji. V Pon*Do*Kwan so vse tehnike zaklučeni  gibi, ki bodo vodili direktno do rezultata. Tehnike niso ustavljene v  končni točki (kot v tradicionalnih tehnikah), temveč vrnjene k telesu v  polkrogu. To daje tehniki večjo moč kot pri tradicionalnih tehnikah.
Klub je bil ustanovljen leta 1975 kot Budokai klub Zagorje. Leta 1981 je delo v klubu prevzel Alojz Miklavčič,
ki se je med svojim bivanjem v Nemčiji spoznal s sistemom treninga Pon-Do-Kwan in ga uvedel klub.
Klub je preimenoval v Klub borilnih vešcin Pon-Do-Kwan  Zagorje, v svoj program dela pa je uvedel delo z vsemi starostnimi  kategorijami. Sistem treninga je prilagojen tako, da je primeren za  mlajše kot starejše, ki se želijo učiti borilnih vešcin.
Zanimiv  je za člane, ki želijo tekmovati, kot tudi za tiste, ki se z borilnim  športom ukvarjajo za rekreacijo ali pa zato, da si s treningom  samoobrambe pridobijo občutek varnosti. V klubu je velik poudarek na  vzgoji naših članov.Alojz Miklavčič se je z borilnimi športi spoznal leta 1968 v Nemčiji. Postal je nosilec mojstrskih pasov v treh sistemih: Kenpo - 1. Dan, WAKO - 3. Dan in Pon-Do-Kwan - 7. Dan. Po zaključku tekmovalne kariere je prevzel trenersko delo v klubu TV Schiefbahn  v Nemčiji. Njegovi tekmovalci so kmalu postali izredno uspešni borci.  Med svojo dolgoletno kariero se je Miklavčič spoznal z legendami tega  športa, kot so npr. Bill Wallas, Georg Bruckner, Mike Anderson, Gerd Lemens in seveda z Dannyjem Pondom, ki ga je navdušil, da je svoj način treninga dopolnil s Pon-Do-Kwan sistemom, katerega ustanovitelj je Danny Pond.
Leta 1981 se je Miklavčič vrnil v domovino in takoj prevzel trenersko delo v klubu v Zagorju ob Savi. Postal je tudi selektor državne reprezentance v semi contactu. Novo uspešno delovanje Miklavčiča se je nadaljevalo z ustanovitvijo Kickboxing zveze Slovenije leta 1991. Postal je član predsedstva Kickboxing  zveze, član sodniške komisije, pomočnik selektorja reprezentance in  eden izmed treh mednarodnih sodnikov v Zvezi. V letu 1998 ga je za  uspešno delo nagradil Olimpijski
komite  Slovenije, v istem letu pa je prejel srebrno plaketo mesta Zagorje, kot  zahvalo za dolgoletno delo pri vzgoji in treniranju mladih v našem  mestu.

Mr. Daniel M. Pond - Grand Master 10.DAN
Daniel M. Pond ali Kim Pey Pin je ustanovitelj sistema Pon-Do-Kwan, rojen je v Koreji, odraščal je v ZDA, sedaj pa živi v Nemčiji. Je tudi nosilec večih stopenj mojsterskih nazivov različnih sistemov in sicer: Judo 4. Dan, Karate 4. Dan, Hapkido 4. Dan, Tae Kwon Do 5. Dan, Kung-Fu7.Dan, Pon Do Kwan 10 Dan. (Dan- je mednarodna oznaka pri borilnih veščinah in pomenimojstersko stopnjo posameznega sistema. Pred mojsterskimi pasovi je potrebno opraviti tudi barvne pasove). Glede na vse to je Pondovo  razmišljanje in sistem treningov liberalnejše od drugih, njemu podobnih  sistemov. Medtem ko v Aziji prevladuje slepa vdanost mojstru, učitelju,Pond  poudarja, da želi učence naučiti razmišljanja s svojo glavo. Tehnika,  ki se uporablja pri tem sistemu, je bolj tekoča, za trening pa zahteva  le malo prostora. Vadi se počasi in postopno, da učenci spoznajo, zakaj  se določena tehnika lahko uporabi. Daniel Pond  je že večkrat obiskal Slovenijo in je nad razvojem borilnih veščin pri  nas zelo navdušen. Vedno pa poudarja, da je najpomembnejši cilj v  društvih, ki nosijo njegovo ime vzgoja članov. Kariera vrhunskega  športnika je običajno kratka, PON DO KWAN pa naj bi bila disciplina, ki  naj jo vadijo vsi, od najmlajših do najstarejših, redno in vsak po  svojih zmožnostih skozi celo življenje.

Kickboxing zveza Slovenije - KBZS
Klub borilnih veščin Pon do Kwan  Zagorje je član KICKBOXING ZVEZE SLOVENIJE. Ponosni smo, da smo v KBZS  od njenega začetka in smo da smo sodelovali pri njenem ustanavljanju.  Naše tekmovanje spada v redni tekmovalni spored KBZS, kar mu zagotavlja  večjo veljavo, saj je KBZS članica Olimpijskega komiteja Slovenije.
Mr. Daniel M. Pond  Grand Master 10.DAN
Mr. Alojz Miklavčič Master 8. DAN
PON * DO * KWAN
Copyright©2015-2018 Klub borilnih veščin PON DO KWAN Zagorje Izdelava in oblikovanje Franci Oven
Kontakt
Tel.: 041 442 552
Nazaj na vsebino