Arhiv Člankov - Pon Do Kwan Zagorje

Martial Arts Center
KLUB BORILNIH VEŠČIN
PON * DO * KWAN
Zagorje ob Savi
pon do kwan
Pojdi na vsebino
O NAS
EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE IN MLADINCE V MAKEDONIJI

V Makedoniji se je končalo Evropsko prvenstvo v kickboxingu, ki se ga je udeležilo 1563 mladih tekmovalcev iz 37 držav. Čast nastopa so imeli tudi štirje tekmovalci Zagorskega Pon Do Kwana, ki so izpolnili pričakovanja kluba, Kickboxing zveze Slovenije in upajmo tudi svoja. Ta zadnja so najpomembnejša.
Največji uspeh je dosegla Zala Rozina, ki je premagovala svoje nasprotnice kot za šalo, v finalu pa morala priznati premoč italijanski kolegici. Že samo dejstvo, da si je Zala želela še več, priča o njeni samozavesti, ki ne pride sama po sebi, temveč z ogromno vloženega dela in urami treningov. Z naslovom vice šampionke Evrope, v kategoriji starejših kadetinj do 50kg je pustila pečat v klubski zgodovini, ki se ne bo nikoli izbrisal, istočasno pa veliko manevrskega prostora za napredovanje in dosego cilja, ki si ga je zadala že pred leti.
Tu pa še ni bilo konca klubskih uspehov. Tina Baloh in Tadej Kolander osvajata medalje na velikih tekmovanjih kot po tekočem traku in tudi letos ni bilo nič drugače. Po dobrih borbah je Tina Baloh osvojila 3.mesto med mladinkami do 65 kg, Tadej pa je bil tretji med mladinci nad 94kg.
Seveda ne gre pozabiti tudi Luke Leskovarja, ki je po izjemni zmagi proti Hrvaškemu tekmovalcu žal v naslednjem krogu izgubil proti favoriziranemu Italijanu. To je zadostovalo za uvrstitev med 5-8 mestom. Vsaka zmagana borba na Evropskem prvenstvu je velika, saj se ga udeležijo le najboljši tekmovalci posameznih držav. Tekmovalci, ki si vsi želijo naslova Evropskega prvaka.

SVETOVNI POKAL HUNGARIAN OPEN 2017

Ekipa Pon Do Kwan Zagorja se je v okviru državne reprezentance udeležila svetovnega pokala na Madžarskem, ki je potekalo od 18-21.5 v Budimpešti. Nastopilo je 2692 tekmovalcev iz 38 držav. Naš klub so predstavljali Miha Drnovšek, Tadej Kolander, Luka Leskovar, Melinda Ramadani, Zala Rozina in Tina Baloh.
Pohvalimo lahko vse tekmovalce, saj so vsi pokazali veliko željo in borbenost, ter se v izločilnih bojih prebili do borbe za medalje. Melinda, Luka in Miha so za medaljo zaostali le za točko. Lahko bi bilo tudi drugače, vendar se žal ni izšlo po naših željah.
Še korak naprej in uvrstitev na stopničke je uspela Tadeju Kolandru, ki je med mladinci do 94kg osvojil drugo mesto. Rezultat je lep, višjo uvrstitev pa je preprečila poškodba podplata ob koncu prve runde. Zala Rozina je po treh borbah osvojila tretje mesto med starejšimi kadetinjami do 46kg. Isti rezultat je uspel Tini Baloh med mladinkami do 65 in 70kg.
Z osvojeno srebrno in tremi bronastimi medaljami moramo biti zadovoljni, kljub temu da so bili naši cilji višji.

 
KICKBOXING: EVROPSKI POKAL GOLDEN GLOVE

Ekipa Pon Do Kwan Zagorja se je udeležila Evropskega pokala v kickboxingu, ki se je odvijal v Coneglianu (Italija), med  21 in 22.1.2017. Naši borci so nastopili v point fightingu, light contactu in kick lightu, ter osvojili medalje v vseh treh disciplinah.
Najuspešnejša je bila Tina Baloh, ki je zmagala v pointfightingu med mladinkami do 65kg in nad 65kg, ter v kategoriji grand champion, kjer so bile vse tekmovalke združene v eno kategorijo, brez starostne in težnostne omejitve. Z Melindo Ramadani so nastopile tudi v atraktivnih borbah 2na2 pri kateri se tekmovalki v borišču zamenjata kadar želita z dotikom roke, število menjav pa ni omejeno. Na koncu sta osvojili odlično tretje mesto.
Melinda je v individualnih kategorijah nastopila med članicami v kick lightu do 55 in 60kg in si priborila drugo in tretje mesto. Druga je bila tudi Zala Rozina v light contactu med starejšimi kadetinjami do 46kg. Žal ji je za uvrstitev na stopničke v point fightingu zmanjkalo nekaj športne sreče.
Mladinski svetovni prvak Tadej Kolander je zopet pokazal svojo superiornost in z lahkoto premagal vse nasprotnike, v kategoriji mladincev nad 94kg v disciplini point fighting in v zbirko dodal še eno zlato medaljo.
Organizator je pripravil tudi posebno tekmovanje »Golden Glove Combat Zone« za katerega so izbrali 16 najboljših tekmovalk in 20 tekmovalcev, ki so se pomerili v borbah na eno točko. Tekmovalec ki je zmagal je ostal na borišču in si izbral naslednjega nasprotnika, dokler ni ostal ednini »preživeli«.
Med izbranimi tekmovalkami je bila tudi Tina Baloh, ki se je uspela uvrstiti v finale, kjer je žal izgubila in osvojila odlično drugo mesto.
4. MEDNARODNO PRVENSTVO V OLIMPIJSKEM TAEKWONDO-JU IVANČNA GORICA

V nedeljo, 4.12.2016, je potekal četrti mednarodni turnir v olimpijskem Taekwondoju v Ivančni gorici. Prijavljenih je bilo 270 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Italije. Iz našega kluba se je udeležilo 12 članov pod vodstvom trenerja Dragana Ž. Perića in Francija Ovna. Tekmovalci so se izkazali v kiku in odličnih borbah. Tekmovalci v kicku so osvojili 3. mesto v skupnem seštevku med kljubi.
Tekmovalci so dosegli naslednje rezultate.
Borbe:
- Zala Rozina 1. mesto v kategoriji kadetinje do 47 kg,
- Kim Alizee Oven Lekše 2. mesto v kategoriji kadetinje do 41 kg,
- Nejc Kozole 5. mesto v kategoriji mlajših kadetov do 45 kg,
- Matic Špajzer 2. mesto v kategoriji člani do 68 kg,
- Luka Leskovar 1. mesto v kategoriji kadeti do 61 kg,
- Matevž Košak 3. mesto v kategoriji kadeti do 49 kg,
- Klara Košak 3. mesto v kategoriji mlajše kadetinje do 30 kg,
- Eva Kolander 3. mesto v kategoriji mlajše kadetinje do 39 kg,
- Nik Kalovšek 2. mesto v kategoriji mladinci plus 73 kg,
Kick:
- Urban Knez 1. mesto v kategoriji kick M1
- Anej Jerman 2. mesto v kategoriji kick M2
- Tarik Mušanović 2. mesto v kategoriji kick M3
Evropsko prvenstvo v Grškem Loutrakiju

Melinda Ramadani tretja na evropskem prvenstvu
Na drugem delu Evropskega prvenstva v disciplinah point-fiting, kick-light in full-contact, ki potekal v grškem Loutrakiju, med devetnajstim in sedemindvajsetim novembom, si je slovenska reprezentanca priborila pet kolajn. V konkurenci petsto tekmovalcev iz triintridesetih držav sta slovenske barve zastopala tudi člana Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje, Melinda Ramadani in Miha Drnovšek.
Miha je nastopil v poin-faitingu med člani do 63 kg. Po tesni borbi v osmini finala je moral dvoboj v drugi rundi prekiniti zaradi zdravniške odločitve, saj je bila poškodba očesa, ki jo je staknil prenevarna za nadeljevanje dvoboja.
Melinda ja nastopila v disciplini kick-light in je suvereno premagovala svoje nasprotnice. Boj za evropsko krono ji je v polfinalu preprečila reprezentantka Madžarske, ki je držala majhno prednost skozi vse tri runde in zasluženo zmagala. Melinda je osvojila končno tretje mesto in poskrbela za novo odličje zagorskega Pon Do Kwana na najvišjih tekmovanjih. To je Melindina prva medalja na Evropskem prvenstvu in nasploh prva medalja v kick-light za Zagorski klub. Ta rezultat je dober pokazatelj pravilne odločitve Zagorjanov, da pričnejo v klubu gojiti tatami discipline kickboxinga.  
MEDNARODNI TURNIR TOKOL CUP 2015

V soboto, 10. 10. 2015, smo se člani kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje udeležili turnirja na Madžarskem. Tekmovanja se je udeležilo 8 tekmovalcev, ki so zopet pokazali odlične borbe. Med mlajšimi kadetinjami je 1. mesto osvojila Zala Rozina, Tija Šiles je
bila 2. V isti starostni kategoriji je Luka Leskovar zasedel najvišjo stopničko. V kategoriji starejših kadetov in kadetinj sta tako Domen Jerman kot Tina Baloh oba stopila na najvišjo stopničko. Za končni izkupiček medalj pa je med člani poskrbel Tomaž Groboljšek s 3. mestom.
Mednarodno prvenstvo Gaiana Trophy 2015

V nedeljo, 4.10.2015 je v športni dvorani vojašnice Edvarda Peperka, v Ljubljani, potekal prvi Pokal Gaiana, mednarodno prvenstvo v olimpijskem   taekwondo-ju (WTF). Z udeležbo 322 tekmovalcev iz 34 klubov, ki so prihajala iz 6 držav, je to največji taekwondo dogodek, ki se zgodil v Ljubljani v zadnjih letih po besedah organizatorja športnega društva Gaiana.  Po uradnem delu in nagovoru predsednika in vseh sodelujočih pri organizaciji se je prvenstvo začelo z malo zamude in sicer ob 10:15. Sledila je demonstracija borilnih veščin z atraktivnim razbijanjem desk nato je za dodatno popestritev poskrbela še gimnastična skupina iz Ljubljane z akrobacijami na Airtracku. Turnirja smo se udelažili tudi iz našega kluba z 10 tekmovalci in osvojili 2 zlati, 6 srebrnih ter 2 bronasti medalji.

Vsem čestitke za dosežene kolajne.
KICKBOXING: EVROPSKO PRVENSTVO 2015 V ŠPANIJI

Od  24-30.8.2015 je v San Sebastianu (Donostia), potekalo Evropsko  prvenstvo WAKO  za kadete in mladince v kickboxingu.  Z dobrimiklubskimi  nastopi skozi celotno sezono so si nastope na najpomembnejšemtekmovanju  letos, v okviru reprezentance, zagotovili sledeči člani
Kluba  borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje: Zala Rozina, Luka Leskovar, Tina  Baloh, Žan Vrtačnik, Domen Jerman, Tadej Kolander, Eva Bartelme in
Rok Vrtačnik. Naše tekmovalce sta spremljala Tina Koder in Primož  Bračič, ki sta opravljala vlogo reprezentančnih trenerjev.
Nastopivseh  tekmovalcev se bodo z velikimi črkami zapisali v zgodovino kluba, saj  so dosegli izjemne rezultate in ponovno dokazali kako dobre športnike  premore zagorska dolina. Največji uspeh je dosegel Tadej Kolander, ki je  v light contactu med starejšimi  kadeti nad 69kg osvojil naslov  Evropskega prvaka, v point fightingu  je bil v isti kategoriji
tretji. Poleg njega sta v posamičnih kategorijah tretji mesti osvojili  še Zala Rozina v glasbenih formah in Tina Baloh v point fightingu, med  starejšimi kadetinjami do 60kg. Zadnji dan tekmovanja so potekale ekipne  borbe, kjer so med starejšimi kadeti Domen Jerman, Tadej Kolander, Tina  Baloh ter Aleksander Maselj( PDK Izlake) osvojili srebrno
medaljo  po zmagah nad Madžarsko, Italijo in Irsko. V finalu so morali  po tesni borbi priznati premoč drugi ekipi Irske. Opombe: WAKO je  najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v  Evropi aktivna že  od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh  petih celin.  (Primož Bračič).

KICKBOXING: SVETOVNI POKAL AUSTRIAN CLASSICS 2015

Svetovnega pokala Austrian Classics  v Innsbrucku  se je  minuli vikend, 24-26.4.2015, udeležila tudi številčna slovenska  reprezentančna odprava, ki je dosegla več odmevnih rezultatov. Iz  zagorskega Pon Do Kwana se je reprezentančne akcije udeležilo 12  tekmovalcev, ki so zopet dosegli odlične rezultate. Svetovni pokal  Austrian Classics je s svojo izjemno kvalitetno udeležbo in tudi  številčnostjo, s skoraj 2.200 tekmovalci iz 31 držav, nedvomno vrhunec  pomladanskega dela tekmovalne sezone v kickboxingu in zato dober  barometer pripravljenosti naših borcev in bork.
Že v petek  so se v ekipnem tekmovanju izkazali naši starejši kadeti, ki so najprej v  izjemno izenačenem boju prevladali nad Nemci, kasneje suvereno  odpravili domačine Avstrijce in po porazu s kasnejšimi zmagovalci  Madžari zasedli končno tretje mesto. V štiričlanski slovenski ekipi so  nastopili tudi  Domen Jerman, Tadej Kolander in Tina Baloh, člani Pon Do  Kwan Zagorja. V petek je potekalo tudi tekmovanje v glasbenih formah,  kjer sta Tina Baloh in Zala Rozina v svojih kategorijah osvojili drugi  mesti.
Petkovi dobri rezultati so bili odlična popotnica za  nadaljevanje tekmovanja v soboto in nedeljo, ko so potekale borbe v  point fightingu, light contactu in kick lightu. Razveseljivo je, da smo  Zagorjani osvojili medalje v vseh tatami disciplinah, s čimer se lahko  pohvali redko kateri klub. V point fightingu je ponovno slavila Tina  Baloh, ki je s petimi zmagami ponovno dokazala, da je trenutno najbolj  vroče ime med starejšimi kadetinjami do 60 kg. Tina je nastopila še v  kategoriji do 65kg, kjer je osvojila tretje mesto. V point fightingu sta  tretji mesti osvojila še Domen Jerman in Zala Rozina, ki sta za uspeh  morala premagati po tri nasprotnike.
V light contactu je drugo mesto  osvojil Tadej Kolander, za katerega je bilo to prvo večje tekmovanje v  tej disciplini. Naskok na prvo mesto mu je žal preprečila poškodba  gležnja, ki se mu vleče že kar nekaj časa.
Največji uspeh v karieri  je dosegla Melinda Ramadani, ki je osvojila prvo mesto v disciplini kick  light. Gre za kontinuirano borbo brez prekinitev, pri kateri so  dovoljeni tudi udarci po nogah. To je najmlajša disciplina kickboxinga,  za katero zanimanje izredno hitro raste. Do najvišje stopničke so jo  pripeljale tri zmage, najslajša pa je bila tista v finalu, ko je v  taktično dobro vodeni in vseskozi izenačeni borbi z makedonsko  reprezentantko rezultat v svojo korist odločila prav v zadnjih sekundah  dvoboja in slavila s soglasno sodniško odločitvijo 3:0.
KICKBOXING: 16.BIHAČ OPEN 2015

V Bihaču je v soboto 4.4.2015 potekalo mednarodno  tekmovanje v kickboxingu, ki se ga je udeležilo 473 tekmovalcev iz 52  klubov in 6 držav.
Turnirja se je udeležilo tudi 13  tekmovalcev KBV Pon Do Kwan Zagorje. V interesu čim večjega števila borb  so naši tekmovalci sodelovali v dveh kategorijah in zopet dosegli  odlične rezultate. Priborili so si 19 prvih, 5 drugih in 1 tretje mesto.  Zala Rozina je bila proglašena tudi za najboljšo tekmovalko turnirja v  point fightingu.


KICKBOXING: POINT FIGHTING CUP V MILANU

V bližini Milana se je 28-29.3.2015 odvijalo zelo močno  tekmovanje v kickboxingu, ki so se ga udeležili Miha Drnovšek, Domen  Jerman, Zala Rozina, Tadej Kolander in Tina Baloh vsi člani kluba Pon Do  Kwan Zagorje.
Kot že samo ime tekmovanja pove, je turnir  potekal v disciplini point fighting, udeležilo pa se ga je 966  tekmovalcev iz Evrope in ZDA.
Prvo mesto je v kategoriji starejših  kadetinj do 60kg osvojila Tina Baloh, ki je ponovno dokazala, da je v  tej kategoriji nepremagljiva. To je letos že njena sedma zmaga na  mednarodnih tekmovanjih. Odlična je bila tudi Zala Rozina, ki je v  kategoriji mlajših kadetinj do 37kg s štirimi borbami osvojila drugo  mesto. Tretji mesti sta osvojila Miha Drnovšek med člani do 63kg in  Tadej Kolander med starejšimi kadeti nad 69kg. Oba sta pokazala vrhunsko  pripravljenost, zmagala tri borbe in morala priznati poraz v polfinalu,  proti kasnejšima zmagovalcema.
KICKBOXING: DRŽAVNO PRVENSTVO 2015

Minulo soboto je v športni dvorani v Zagorju, v  organizaciji domačega kluba Pon Do Kwan Zagorje, potekal prvi turnir za  državno prvenstvo v point fightingu in light contactu, ter finalni  turnir v glasbenih formah.
Naslove državnih prvakov v  glasbenih formah sta za Zagorjane osvojili, Tina Baloh med starejšimi  kadetinjami in Zala Rozina med mlajšimi kadetinjami, Tija Šiles je bila  druga.
Tekmovanje v light contactu in point fightingu poteka v treh  krogih in Zagorskim tekmovalcem po prvem krogu kaže odlično, saj so  osvojili 16 prvih, 10 drugih in 2 tretji mesti. Prvo mesto v light  contactu sta osvojila Tadej Kolander in Nina Resnik. V point fightingu  pa Zala Rozina(2x), Domen Jerman(2x), Tina Baloh(3x), Miha Drnovšek(2x),  Tadej Kolander(2x), Tjaša Kovačič in Nina Resnik.
Druga mesta so  osvojili  Jaka Kmet, Tija Šiles, Žan Vrtačnik(2x), Tomaž Groboljšek(2x),  Eva Bartelme(2x), Rok Vrtačnik in Tjaša Kovačič.
Tretja v svojih kategorijah sta bila Rok Vrtačnik in Tija Šiles.
KICKBOXING: 2.ZABOK OPEN 2015

V soboto 7.3.2015 je v Zaboku potekalo mednarodno  tekmovanje, ki se ga je udeležilo 310 borcev iz 31 klubov.  Člani kluba  borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje so zopet dosegli odlične rezultate.
1.mesto Tina Baloh - point fighting starejše kadetinje do 60 in 65kg, ter mladinke do 60kg,
-    1.mesto Zala Rozina - point fighting mlajše kadetinje  do 37 in 42kg,
-    1.mesto Nejc kozole -  point fighting  mlajši kadeti do 37kg,
-    1.mesto Žan Vrtačnik - point fighting  starejši kadeti do 42kg,
-    1.mesto Domen Jerman -  point fighting starejši kadeti do 57kg,
-    2.mesto Tija šiles – point fighting mlajše kadetinje do 37kg,
-    2.mesto Domen Jerman– point fighting starejši kadeti do 63kg,
-    3.mesto Luka Leskovar – point fighting mlajši kadeti do 47kg.
O  kvaliteti Zagorskih borcev govori tudi dejstvo, da je bila Zala Rozina  proglašena za najboljšo borko turnirja med mlajšimi kadetinjami, Tina  Baloh pa med starejšimi kadetinjami in mladinkami.

KICKBOXING: ČLANI ZAGORSKEGA PON DO KWANA ZOPET ODLIČNI

Od 20-22.2 je v Banski Bystrici na Slovaškem potekal  mednarodni turnir v kickboxingu, ki se ga je udeležilo 578 tekmovalcev  iz 10 držav. Zagorjani so zopet blesteli, saj so osvojili 6 zlatih, 1  srebrno in 1 bronasto medaljo.
1.mesto Tina Baloh - point fighting starejše kadetinje do 60 in 65kg,
-    1.mesto Tomaž Groboljšek - point fighting člani do 84 in 89kg,
-    1.mesto Tjaša Kovačič -  point fighting članice do 65kg,
-    1.mesto Miha Drnovšek - point fighting člani do 63kg,
-    2.mesto Tadej Kolander -  point fighting starejši kadeti +69kg,
-    3.mesto Melinda Ramadani - kick light članice do 55kg
Bera  medalj bi lahko bila še večja saj je Tadej moral finalno borbo, kljub  vodstvu predati, zaradi zvina gležnja. Želimo mu čim hitrejše okrevanje.

TEKMOVALCI PON DO KWAN ZAGORJE ODLIČNI NA EVROPSKEM POKALU V KARLOVCU

Minuli vikend so na tatamijih evropskega pokala v Karlovcu,  v izjemno močni konkurenci 1444 borcev in bork iz 147 klubov in 22  držav, uspešno nastopili tekmovalci Zagorskega Pon Do Kwana.
Dosegli so sledeče rezultate:
-    1.mesto Tina Baloh - point fighting starejše kadetinje do 60kg,
-    2.mesto Tina Baloh -  point fighting mladinke do 60kg,
-    2.mesto Tina Baloh - grand champion,
-    2.mesto Zala Rozina - point fighting mlajše kadetinje do 37kg,
-    2.mesto Zala Rozina  - point fighting mlajše kadetinje do 42kg,
-    2.mesto Tjaša Kovačič -  point fighting mladinke do 65kg,
-    2.mesto Miha Drnovšek - point fighting člani do 63kg,
-    3.mesto Miha Drnovšek – point fighting mladinci do 63kg,
-    2.mesto Tomaž Groboljšek -  point fighting člani do 84kg,
-    2.mesto Tomaž Groboljšek -  point fighting člani do 89kg,
-    2.mesto Melinda Ramadani - kick light članice do 55kg
-    3.mesto Eva Bartelme – point fighting mladinke do 55kg
Omeniti  je potrebno, da si je štirinajstletna Tina Baloh na račun dobrih  predstav zaslužila povabilo znamenite Madžarske ekipe Kiraly Team, s  katerimi je sodelovala v članskem ekipnem tekmovanju. Na koncu je z  ekipo osvojila drugo mesto, po predaji finalne borbe, kjer sta se na  tatamiju srečali prva in druga ekipa istega kluba.
KICKBOXING: EVROPSKI POKAL »GOLDEN GLOVE 2015«

V  Italijanskem mestu Conegliano, se je na prvem letošnjem tekmovanju  zbralo 892 tekmovalcev iz 77 Evropskih klubov. Zelo uspešno so nastopili  tudi tekmovalci Zagorskega kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje,  ki so se tekmovanja udeležili v sestavi Zala Rozina, Žan Vrtačnik, Domen  Jerman, Tadej Kolander, Tina Baloh, Tjaša Kovačič in Tomaž Groboljšek.
Največ  uspeha sta imeli Zala Rozina, ki je zmagala v kategoriji mlajših  kadetinj do 42 kg in Tjaša Kovačič, ki je bila najboljša med mladinkami  do 65kg. Za Zalo je to do sedaj največji uspeh v borbah, ki  pa glede na  njeno pridnost in talent ni zadnji. Tjaša nas s svojimi rezultati  razvaja že dalj časa, razveseljivo pa je, da ji dobro uspeva tudi  preskok v višjo starostno kategorijo. Drugo mesto je po tesnem porazu v  finalu osvojil Tadej Kolander, med starejšimi kadeti nad 69kg. Tadej bi  lahko borbo z nekaj športne sreče tudi dobil, žal pa se v športu ne  izide vedno vse po načrtih.  Da je bila zbirka medalj popolna je  poskrbela Tina Baloh, ki je bila tretja med starejšimi kadetinjami do  60kg in mladinkami v isti težnostni kategoriji. Upoštevati je potrebno,  da je Tina stara komaj štirinajst let in že dosega odlične rezultate v  starostni kategoriji mladink, kjer imajo pravico nastopa tekmovalke do  devetnajstega leta.
KICKBOXING: EVROPSKO PRVENSTVO 2015 V ŠPANIJI

Od 24-30.8.2015 je v San Sebastianu (Donostia), potekalo Evropsko prvenstvo WAKO  za kadete in mladince v kickboxingu.  Z dobrimi klubskimi nastopi skozi celotno sezono so si nastope na najpomembnejšem tekmovanju letos, v okviru reprezentance, zagotovili sledeči člani Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje: Zala Rozina, Luka Leskovar, Tina Baloh, Žan Vrtačnik, Domen Jerman, Tadej Kolander, Eva Bartelme in Rok Vrtačnik. Naše tekmovalce sta spremljala Tina Koder in Primož Bračič, ki sta opravljala vlogo reprezentančnih trenerjev.
Nastopi vseh tekmovalcev se bodo z velikimi črkami zapisali v zgodovino kluba, saj so dosegli izjemne rezultate in ponovno dokazali kako dobre športnike premore zagorska dolina.
Največji uspeh je dosegel Tadej Kolander, ki je v light contactu med starejšimi  kadeti nad 69kg osvojil naslov Evropskega prvaka, v point fightingu  je bil v isti kategoriji tretji. Poleg njega sta v posamičnih kategorijah tretji mesti osvojili še Zala Rozina v glasbenih formah in Tina Baloh v point fightingu, med starejšimi kadetinjami do 60kg.
Zadnji dan tekmovanja so potekale ekipne borbe, kjer so med starejšimi kadeti Domen Jerman, Tadej Kolander, Tina Baloh ter Aleksander Maselj( PDK Izlake) osvojili srebrno medaljo  po zmagah nad Madžarsko, Italijo in Irsko. V finalu so morali po tesni borbi priznati premoč drugi ekipi Irske.
Opombe: WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. (Primož Bračič).
PON * DO * KWAN
Copyright©2015-2018 Klub borilnih veščin PON DO KWAN Zagorje Izdelava in oblikovanje Franci Oven
Kontakt
Tel.: 041 442 552
Nazaj na vsebino